YABANCI UYRUKLU ADAYLARIN DİKKATİNE!!!

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Enstitümüze 28-30 Eylül 2020 tarihleri arasında Online Kayıt Yaptıran ancak kesin kayıt evraklarını Enstitümüze şahsen teslim etmeyen öğrencilerin 31.12.2020 tarihine kadar  teslim etmeleri gereken Kesin Kayıt Evraklarının teslim süresi 31 Mart 2021 tarihine uzatılmıştır.  Evraklarını teslim etmeyen öğrenciler kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacaklardır.

Not: Öğrencilerin aşağıda yazan kesin kayıt evraklarının asıllarını yanında bulundurmaları gerekmekte olup; sadece Noter veya Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı belgeler teslim alınacaktır.

Kesin Kayıtta İstenilen Belgeler!!!

1-Yüksek lisans veya bütünleşik doktora programları için lisans diploması, doktora programları için yüksek lisans diplomalarının asılları ve İngilizce ya da Türkçe çevirisinin Türk Dış temsilciliklerince veya noter onaylı örnekleri.

2-Transkript belgesinin aslı ve noter veya Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı Türkçe tercümesi,

3- Türkçe Dil Yeterlilik düzeyini gösteren belge. (Uluslararası geçerliliği olan ve üniversite tarafından kabul edilen) –

4- Pasaportun aslı ve kimlik ile ilgili kısımlarının noter veya Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı Türkçe ya da İngilizce tercümesi

5- Kesin kayıttan sonra alınacak Öğrenim amaçlı ikamet tezkeresi (Öğrenim Meşruhatlı Vize).

6- 6 adet fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş)

7- Öğrenim ücretinin ödendiğine dair belge, (Vakıfbankasına öğrenci numarası ile yatırılacaktır.) (Öğrenci no öğrenmek için; https://obs.beun.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx )

8- Türkçe veya İngilizce Referans Mektubu

9- Niyet Mektubu

10- Yurt dışından kabul edilen öğrencilerden, maddi durumlarının ülkemizde yükseköğretimlerini sürdürmeye yeterli olduğuna dair imzalı geçim güvencesi beyanı gösterir imzalı belge.